Velkommen, gjest! [ Registrer | Logg innrss  |  tw


FireFox gir deg ekstra datasikkerhet!

postet 04.04.2010 av i Datasikkerhet | 0 kommentarer

Firefox-tillegget FireFound kan hjelpe deg med å bli kvitt sensitiv informasjon hvis PCen eller Macen din blir stjålet.

FireFound er et helt unikt og ganske så genialt tillegg som du kjører sammen med FireFox. Og er du heldig, så kan du med FireFound, gjøre noe med sensitiv informasjon selv etter at den bærbare PCen eller Macen er stjålet.  Tillegget er, som er gratis, installerer du enkelt og greit herfra.  For å registrere deg trenger du bare å skrive inn brukernavn og passord, og når det er gjort er du registrert i FireFounds systemer. Du kan da logge deg på kontoen din for å sjekke hvor i geografien du befinner deg.  Informasjonen er ikk 100% nøyaktig, ettersom programmet IP-adressen for å lokaliseringsdataene den stjålne maskinen, men det gir deg uansett viktig informasjon om hvor maskinen befinner seg.

Utviklereren av FireFound presiserer at eventuell pågripelse må foretas av politiet.  Med FireFound kan du også sette opp epost-varsling hvis noen starter Firefox mer enn X antall miles (en miles er 1.6 kilometer) unna din nåværende posisjon, og du kan også forhåndsdefinere hva som skal slettes hvis maskinen blir stjålet.  Ved å aktivere funksjonen «Activate Data Protection» på FireFounds-kontoen din, vil den som starter Firefox ha kun 30 sekunder på å skrive inn ditt brukernavn og passord. Klarer ikke vedkommende det, vil de forhåndsdefinerte Firefox-dataene bli slettet automatisk. Dette kan være alt fra nettleser-cache til nedlastingshistorikk, informasjonskapsler og, ikke minst, lagrede passord.

Fjernstyrt overvåkning av egen PC er ikke noe nytt, og blir vanligere og vanligere etterhvert som kleptomane tjuvradder med ustelt hår, ubarberte kjake og hullete bukser rapper med seg laptoper og mobiltelefoner i et uoppmerksomt øyeblikk.

Så langt har ikke nettleseren spilt noen aktiv rolle når detektivarbeidet innledes, men her kan det faktisk ligge lagret mengder med sensitiv informasjon som du ikke vil at andre skal få tak i. Mange lar for eksempel Firefox, Internet Explorer, Opera eller Safari automatisk lagre innloggingsinformasjon til alt fra mail-kontoer til back-up-tjenester.

Tyverisikring

Med Firefox-tillegget FireFound kan du kanskje klare å gjøre noe med denne informasjon selv etter at den bærbare PCen eller Macen er stjålet.

Tillegget er, som vanlig er når det kommer til Firefox-tilegg, gratis, og installeres enkelt og greit ved å trykke på denne lenken.

Ved første gangs kjøring får du beskjed om å skrive inn brukernavn og passord, noe som framstår som litt forvirrende, ettersom du ikke får beskjed om hvem som ønsker navnet og passordet ditt. Når det er gjort er du registrert i FireFounds systemer, slik

Sponorlinker

Kommenter