Velkommen, gjest! [ Registrer | Logg innrss  |  tw


Slik sperrer du kreditten din!

postet 05.04.2010 av i ID-tyveri | 0 kommentarer

Her er en kort innføring i hvordan du oppretter en frivillig kredittsperre. Denne sperringen er uhyre viktig hvis lommebok eller bankkort er kommet på avveie De fleste som yter kreditt sjekker kundenes kredittverdighet, og en sperring hindrer at uvedkommende handler på kreditt på din bekostning. Å handle raskt er svært viktig.

Slik oppretter du gratis, frivillig kredittsperre:

1. Ikke ring, men ta kontakt på e-post, faks eller brev!

2. Skriv litt om hvorfor du vil sperre kreditten din. Hva som har skjedd. Har du mistet lommeboken? Er bankkortet borte?  Kan noen ha fått tak i koden din?

3. Legg alltid ved kopi av gyldig legitimasjon som Bankkort, førerkort eller pass. Sender du e-post, må du skanne inn kopi av legitimasjonen.

4. Oppgi fullt navn, fødselsdato, adresse og telefonnummer. Når du fått har lagt inn kredittsperre, mottar du en kode som kan brukes hvis du ønsker å oppheve kredittsperren på et senere tidspunkt. Koden sendes pr. brev.  Frivillig kredittsperre er en type frivillig registrering som først og fremst skjer ved at den registrerte selv (eller oppnevnt verge) tar kontakt. Dette skjer ofte etter tyveri av identifikasjonspapirer, eller fordi man av annen årsak ikke ønsker å få innvilget kreditt.

Experian AS
Fax: 850 20 218
E-post: database@no.experian.com
Brev: Postboks 5275 Majorstuen, 0303 Oslo

Lindorff  Decision AS
Fax: 23 21 10 85
E-post: varsling@lindorff.com
Brev: Postboks 7055, 3007 Drammen

Dun & Bradstreet
E-post: oppdatering@db24.no
Fax: 22 45 93 03
Brev: D&B Kundeservice, Postboks 1419 Vika, 0115 Oslo

Ett tips er å kontakte en lokal bankfilial som kan hjelpe deg med å fakse over nødvendig informasjon og dokumentasjon. Samt at de kan dokumentere at du er den du er.

, , , , ,

11165 visninger, 2 så langt idag

Tips en venn! Tips en venn!   Skriv ut Skriv ut

Sponorlinker

Kommenter